2022 – et festligt år for DIRA


Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

2022 – et festligt år for DIRA

2022 – et festligt år for DIRA

15. december 2022

På trods af megen uro i verden har 2022 været et godt år for DIRA. DIRA har fejret 40-års jubilæum, har haft medlemsfremgang og fik endnu engang stor tilslutning til DIRA Business og ROBOTBRAG.

Endnu et år lakker mod enden, og snart skriver vi 2023 i kalenderen. Det giver sædvanligvis rum til refleksion over det forgange år.   

2022 har været et år, hvor DIRA - der er en unik ramme til at skabe stærke netværksrelationer og udvide viden om robot- og automationsbranchen - har afholdt faglige arrangementer, uddelt priser inden for branchen og fejret 40-års jubilæum.  

ET ÅR MED FEJRING 

FarmDroid kunne i år fejre sig som vinder af DIRA Teknologiprisen 2022. Palsgaard Spær kunne ligeledes fejre, at de løb med DIRA Automatiseringsprisen 2022.

I marts var der stort fremmøde hos Schneider – det tidligere Lauritz Knudsen, i Ringsted. De mange deltagere nød inden årsmødet en rundvisning i den store produktion – uden Covid-19 restriktioner!  

I slutningen af 2021 lancerede DIRA ”Netværksgrupper for slutbrugere”. Grupperne er et forum, hvor slutbrugerne kan få inspiration af hinanden til at automatisere yderligere. Grupperne er kommet godt i gang i 2022, og i 2023 kan slutbrugere se frem til endnu flere aktiviteter - bl.a. en inspirationstur til Stuttgart. 

Det største DIRA arrangement i 2022 var DIRA Business og ROBTBRAG. Med fyldte indendørsarealer samt udendørsudstillinger med mere end 75+ udstillere, kunne DIRA byde de 2.700 deltagere på fødselsdagsbrunsviger. Om aftenen fejrede netværkets medlemmer fødselsdagen med en stor og festlig jubilæumsmiddag. 

Hvis du vil være sikker på at få en plads som udstiller til DIRA Business den 3. og 4. maj 2023, kan du booke din stand nu ved at sende en mail til: info@dira.dk 

DIRA SAMLER ROBOTBRANCHEN 

De danske virksomheder ønsker stadig i stigende grad at være en del af et netværk som DIRA, der sikrer samarbejde og udveksling af erfaringer på tværs af virksomheder og kompetencer. Det ses i væksten af medlemmer i DIRA, som nu har flere medlemmer end nogensinde før - over 225 medlemmer. 

ÆNDRINGER I VERDEN 

Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere, krig i Europa - og nu også galoperede inflation. Sjældent har der været så mange hindringer for dansk produktion – og alligevel klarer danske virksomheder sig godt i konkurrencen. Et nyttigt redskab til at styrke den danske konkurrenceevne er automatisering.  

”Automatisering og anvendelse af robotter er nyttige i forhold til flere af disse udfordringer. Det er med til at højne kvaliteten så spild formindskes. Det er med til at hjemtage produktionen, så forsinkelser i værdikæden kan kontrolleres. Det er med til at erstatte den arbejdskraft, der ikke er tilgængelig.” - Siger Søren Peter Johansen, der er sekretariatsleder i DIRA. 

Dog skal danske virksomheder tage sig sammen. De seneste IFR statistikker for antal installerede robotter viser nemlig, at robottætheden stiger mindre i Danmark end i de fleste andre lande. Fortsætter udviklingen vil produktiviteten for danske virksomheder blive ringere end i en del andre lande, blandt dem også lande med et markant lavere lønniveau – og så bliver det for alvor svært at konkurrere.  

TAK FOR I ÅR 

DIRA siger tak for i år og byder år 2023 velkommen. 

Det kommende år kalder på mange virksomhedsbesøg, hvor det første besøg går til Palsgaard Spær allerede d. 18. januar. Derefter kommer, DIRA Business og ROBOTBRAG, uddeling af priser samt deltagelse på hi-messen i oktober, hvortil DIRA-medlemmer får 20% rabat på jeres standbooking.  

Årsmødet 2023 afholdes d. 1. marts og finder sted hos BESTSELLER i Taulov, hvor der forud for årsmødet vil være virksomhedsbesøg. I slutningen af året kan man se frem til et virksomhedsbesøg hos Abena, som vil vise deres mange forskellige teknologier frem. Alt det og meget mere indimellem kommer til at fylde i DIRAs kalender til næste år.   

Vi glæder os til at se jer i 2023! Måske allerede den 18. januar hos Palsgaard Spær.  

Med ønsker om en rigtig god jul og et godt nytår!