Invitation til DIRA Business og ROBOTBRAG 2021


Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Invitation til DIRA Business og ROBOTBRAG 2021

Invitation til DIRA Business og ROBOTBRAG 2021

3. maj 2021

DIRA Business og ROBOTBRAG - der giver virksomheder og studerende en forsmag på morgendagens robotteknologi – gør comeback med en 100 års fødselsdagsfest for robotterne den 26. og 27. august 2021.

For præcis 100 år siden blev ordet 'robot' for første gang introduceret til vores sprog og hverdag.

Det blev det i forbindelse med et meget populært, tjekkisk teaterstykke i 1920. Forestillingen fortalte en historie om de intelligente maskiner – altså robotterne – der i fremtiden ville komme til at overgå menneskene.

100 år efter overgår robotterne ikke menneskene - men én ting er sikkert:

Robotterne har udviklet sig meget og finder flere og flere gøremål både på fabrikkerne og uden for dem.

Den 26. og 27. august 2021 vil man kunne opleve nutidens og fremtidens robotter, og hvordan de kan hjælpe i danske virksomheder, når Dansk Robot Netværk (DIRA) og Teknologisk Institut igen åbner dørene op til ROBOTBRAG her under DIRA Business.

Her vil deltagere kunne møde specialister inden for avanceret automation, mobile robotter, droneteknologi, kollaborative robotter, vision og sensorer, smart og effektiv produktion, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere.

- Det kan godt være, at ordet 'robot' er 100 år gammelt, men det er bestemt ikke støvede teknologier, som vi kommer til at vise og fortælle om til ROBOTBRAG 2021, siger centerchef Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut.

- Robotteknologi og automation har måske aldrig været vigtigere, end det er lige nu. Derfor er det også glædeligt, at vi igen kan åbne dørene til ROBOTBRAG, så vi kan vise danske virksomheder de innovative robotteknologier, der ligger og venter på at hjælpe virksomhederne og deres medarbejdere, tilføjer han.

En vigtig dag for fremtiden
Teknologisk Institut og DIRA har siden 2016 afholdt ROBOTBRAG - et samlingspunkt for robotaktører og virksomheder, der ønsker at se og vide mere om robotteknologiens nye muligheder.

Sidste år blev DIRA og Teknologisk Institut nødt til at udskyde ROBOTBRAG på grund af COVID-19-situationen i landet.

- Derfor er det nu endnu vigtigere, at der bliver skabt et rum, hvor branchen kan mødes, siger Kim Reeslev, der er bestyrelsesformand for DIRA og forsætter:

- Det bliver en vigtig dag for vores medlemmer. Der er et opsparet behov for, at branchen kommer ud og møder deres kunder ansigt til ansigt. De har en masse spændende produkter og løsninger, som kan hjælpe industrien med at konkurrere med omverdenen, som i den grad er vigtigt i disse tider.

Derfor er ROBOTBRAG herunder DIRA Business også rykket uden for i år. Robotfesten vil i stedet for udelukkende at foregå i Teknologisk Instituts robothaller også blive i et cirkustelt, hvor der er endnu mere plads til alle.

Der vil løbende blive holdt øje med ændringer i COVID-19 restriktionerne. 

Vokser med en dag
Interessen for arrangementet var i 2019 så stor, at dette års robotfest også er blevet udvidet til at inkludere en læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.

Fremtidens arbejdsstyrke kan således den 27. august 2021 komme og være med til et brag af en læringsfest i Odense, hvor uddannelse og robotter går arm i mekanisk arm.

- Vi ser frem til at byde de unge velkommen til en dag, hvor de kan snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden, siger Kurt Nielsen.

TILMELD DIG HER

Fakta: Om ROBOTBRAG
ROBOTBRAG bliver i år afholdt for femte gang.

Arrangementet er skabt, så alle nysgerrige virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.

I 2019 tiltrak robotfesten over 1.500 besøgende og 69 udstillere.

ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Odense.