Mød de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021


Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Mød de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021

Mød de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021

16. juni 2021

De tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021 inviterer nu medlemmer og jury til et kig inden afgørelsen skal tages.

Hvad er bedre end at læse om de tre danske virksomheder, der har implementeret beundringsværdige automatiseringsløsninger og derfor er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen 2021?

Det er at opleve dem selv.

Engskov Maskinfabrik, Danfoss Drive og Kamstrup er de tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021.

Ud af de mange indstillinger valgte juryen de tre til at kæmpe om, at vinde prisen. Men før den endelige vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2021 bliver fundet, skal DIRA sammen med medlemmer og jury besøge de tre nominerede virksomheder.

- Det er virkelig nogle inspirerende robotløsninger, der er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen i år. Vi ser frem til at besøge de nominerede.

Sådan lød det enstemmigt fra dette års jurymedlemmer, da de havde fundet de tre nominerede.

På et lille kig

Den første nominerede, der skal have besøg den 8. september klokken 13.30 til 16.00, er Engskov Maskinfabrik i Ringsted på Sjælland.

Engskov Maskinfabrik har implementeret et fleksibelt robotanlæg, der samler fire produktionsprocesser i én arbejdsstation. Produktet færdiggøres altså i én arbejdsgang. Faktisk har løsningen sikret Engskov Maskinfabrik en flerårig ordre, en mere ensartet produktion og en højere produktivitet.

Engskov Maskinfabrik har specialiseret sig inden for konstruktion og opbygning af store og komplicerede emner til den industrielle sektor.

Den 16. september byder de to andre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021 velkommen.

Dagen starter hos den sønderjyske virksomhed Danfoss Drive klokken 9.30 til 12.00. Danfoss Drive har med sit gennemgribende automationsprojekt nytænkt fremtidens fabrik baseret på industri 4.0.

Før foregik hovedparten manuelt hos Danfoss Drives i Gråsten, der både udvikler, producere og levere frekvensomformere. Men nu har Danfoss skabt en digital transformation med en komplet automationsstrategi, og med de nye robotceller er Danfoss stærkt gearet til både mixudsving og høje vækstambitioner baseret på opretholdelse af konkurrencedygtig produktion i Danmark.

Senere på dagen går turen videre til den sidste nominerede, Kamstrup, der klokken 14.30 til 17.00 åbner dørene op for medlemmer og jury.

Kamstrup har produceret temperaturfølere i mere end 20 år på deres fabrik i den jyske by Stilling. Kamstrup blev tvunget til at skulle tænke nye veje, da deres produktionsudstyr var ved at være nedslidt, og der snart ville være kapacitetsproblemer på det eksisterende udstyr.

I stedet for at flytte produktionen til udlandet, valgte Kamstrup at holde den i Danmark og i stedet redesigne nuværende temperaturfølere.

DIRA Automatiseringsprisen 2021 vil blive overrakt den 5. oktober til hi-messen i Herning.